Страницы

loading...

joi, 8 noiembrie 2018

Cum să faci învățarea distractivă


Картинки по запросу education
În calitate de profesor sau părinte, este adesea o provocare pentru ca învățarea să devină distractivă elevilor și copiilor dvs. Dacă metodele tradiționale de învățare nu ajută, este timpul să gândiți în afara acestora. Obțineți atenția cu ajutorul metodelor de învățare individualizate, creative și bazate pe tehnologie.
Includeți interesele specifice ale studenților. Când faceți apel la interesele studenților, este mai ușor să îi angajați în lecție .
În calitate de profesor, faceți timp pentru a vă întreba studenții despre hobby-urile și interesele lor. Dacă este posibil, găsiți o modalitate de a încorpora aceste interese în planurile dvs. de lecție. De asemenea, permiteți elevilor dvs. să propună subiecte și să aducă materiale, cum ar fi cărți, jocuri sau aplicații, pe care le bucură și doresc să le împărtășească cu clasa.
Structurați timpii de învățare a studenților pentru a vă satisface nevoile. Este iresponsabil să presupunem că toți studenții învață în același mod și la aceeași rată. În calitate de părinți și educatori, evaluați nevoile specifice ale fiecărui copil. Determinați dacă au probleme când stați liniștit. Examinați modul în care aceștia învață cel mai bine - sunt cursanți auditivi, cursanți vizuale sau cursanți fizici? Utilizați aceste cunoștințe pentru a structura planurile de lecție și lecții la domiciliu.
Dacă au probleme în a sta liniștit, dați-le destule pauze pentru a vă deplasa. Dacă sunt elevi vizuali, încorporați o mulțime de imagini în lecțiile dvs. 
Dacă nu sunteți sigur de stilurile de învățare ale elevilor dvs., încercați să utilizați un test sau o evaluare rapidă pentru a obține o idee. Există o serie de acestea disponibile online gratuit. Dacă aveți resurse, puteți lua în considerare și aducerea unui specialist.
Oferiți studenților oportunități de a învăța reciproc. Atunci când copiii sunt puși la răspundere pentru propria învățare sau învățarea altora, ei sunt încurajați să învețe materialul cât mai bine posibil.
Ca educator, oferiți studenților oportunități de a învăța reciproc.
Atribuiți fiecărui elev un subiect și cereți-le să pregătească o lecție despre subiectul lor - acum este responsabilitatea lor să cunoască acest subiect în interiorul și în afară. Odată ce au pregătit o lecție, să prezinte materialul unui grup mic sau în fața clasei.
Solicitați studenților să lucreze în perechi sau în grupuri mici. În loc să vă ceară ajutor, încurajați-i să se bazeze reciproc pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Alocați-le proiectelor de grup, care le permit să se angajeze unul pe altul și să facă învățarea mai distractivă.
Implicați-vă în învățarea elevului sau a copilului dvs. Atunci când studenții sau copiii dvs. studiază sau participă la o activitate educațională, aderați la aceasta. Dacă deveniți un participant activ la educația lor, veți modela obiceiurile de studiu, aptitudinile de rezolvare a problemelor și sentimentele de bucurie pe care o simți când învățați ceva nou . Dacă bănuiesc că nu vă bucurați de activitate sau conținut, ei vor presupune că activitatea sau conținutul pur și simplu nu merită timpul.
Petreceți unu-la-unu timp cu ei. Majoritatea copiilor le place să primească atenție individuală, deoarece îi face să se simtă importanți. Când întâlniți dorința copilului de afirmare, este mai probabil să fiți receptivi la lecție.
Când copiii se așează pentru o perioadă de lectură liniștită, profită de ocazia de a face o lectură proprie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu